واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مسافرت بهانه‌ای برای تکمیل پروژه شیطانی ۲ جوان فیشینگ کار

  • کد خبر: ۸۷۳۶۷
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
مسافرت بهانه‌ای برای تکمیل پروژه شیطانی ۲ جوان فیشینگ کار
تازه‌ترین جزئیات از پرونده ۲ جوان فیشینگ کار که حساب ده‌ها مشهدی را خالی کرده و نیم میلیارد تومان به جیب زده بودند.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ چندی پیش ۲ جوان ۲۱ ساله در ۲ نقطه دور از هم در کشور از طریق فضای مجازی با یکدیگر آشنا شده و بعد از طرح نقشه‌ای شوم با استفاده از روش فیشینگ حساب ۳۰ شهروند مشهدی و ده‌ها شهروند دیگر در سطح کشور را خالی کرده بودند. در ادامه شرحی از اعترافات ۲ متهم دهه هفتادی این پرونده پر سروصدا را می‌خوانید.

روایت اول‌

نمی‌خواهد نامش برده شود برای همین از گفتن اسم و فامیلش امتناع می‌کند. برای همین بیشتر سکوت می‌کند تا حرفی نزد که برایش گران تمام شود. ۲۱ را رد کرده و در راه رسیدن به فصل بیست و دوم زندگی اش است. دیپلم علوم تجربی دارد و اهل و ساکن ورامین استان تهران است.

چرا اینجایی؟

فیشینگ

خودت فیشینگ می‌کردی؟

خیر- من صفحه بانکی را طراحی می‌کردم. البته خودم می‌دانستم که مشتریانم این صفحات را برای درگاه جعلی بانک و فیشینگ می‌خواهند.

چرا دست به این کار زدی؟

برای نیاز مالی. قسط هایم زیاد است. به تازگی یک موتور خریداری کرده ام و باید اقساطش را می‌پرداختم.

به چه قیمت؟ به قیمت سرقت پول‌های مردم؟

چاره‌ای نداشتم...

به گفته یکی از شکات پرونده ات، مبالغی که از حسابش سرقت کرده اید را برای عمل جراحی کمرش می‌خواسته. چه توضیحی داری؟

خجالت می‌کشم و پشیمانم. من در فیشینگ هیچ نقشی نداشتم.

در مشهد چه می‌کردید و با پول‌های سرقتی چرا از سایت دیوار گوشی تلفن همراه خریداری کردید؟

به پیشنهاد دوستم مشهد آمدیم. به خانواده هم گفتم برای زیارت می‌روم. یک سوئیت آپارتمان کرایه کرده بودیم. او بیشتر خرید می‌زد و من فقط برایش صفحه بانکی طراحی می‌کردم. ۳ روز از سفر مشهد نگذشته بود که پلیس فتا دستگیرمان کردند.

چند حساب را خالی کرده اید؟‌

نمی‌دانم...‌

نمی‌دانی یا نمی‌خواهی بگویی؟‌

نمی‌دانم...

شغل هم داری؟

باتری سازی می‌کنم.

شغلت که خوب است. چرا وارد این کار شدی؟

گفتم قسط دارم و باید بدهی هایم را تسویه کنم.

برای طراحی یک صفحه بانکی چقدر از مشتریانت می‌گیری؟

بستگی دارد. ۲ میلیون تومان به بالا.

روایت دوم

مو‌های سرش را کوتاه کرده است. رنگ پوستش سبزه است و لهجه شیرازی دارد. چند مرحله به بوشهر سفر کرده و برای اینکه مأموران ردش را در شیراز نزنند در این شهر نقشه شومش را پیاده سازی می‌کرده است. از کنار دوستش که رد می‌شود نگاهی از بالا به پایین به او می‌اندازد و نفس عمیقی می‌کشد.

متولد چه سالی هستی؟

۷۹

مدرک تحصیلی ات چیست؟

دیپلم ردی رشته IT.

سابقه داری؟

یک فقره.

به چه جرمی؟

فیشینگ حساب مردم.

چرا درس عبرت نگرفتی از دفعه قبلی؟

نیاز مالی داشتم.

به چه قیمتی؟ به قیمت دست درازی به مال و اموال مردم؟

سکوت می‌کند و حرفی نمی‌زند.

از چه طریق حساب مردم را خالی می‌کردی؟

طراحی نرم افزار دوستیابی، صیغه یاب و ارسال پیامک‌های ابلاغیه جعلی سامانه ثنا.

چگونه با دوستت آشنا شدی؟

از طریق یک گروه تلگرامی که همه در کار فیشینگ هستند.

بیشتر توضیح بده؟

در این گروه همه با همدیگر تعامل دارند. فردی طراح صفحه بانکی است، فردی کارت اجاره‌ای دارد و فردی هم اقدام به خرید‌ می‌کند. من نرم افزار موبایلی طراحی می‌کنم و دوستم هم طراح صفحات جعلی بانک است. از طریق همان گروه با هم آشنا شدیم و بعد هم کارمان را تیمی جلو بردیم.

چند حساب را تا به حال خالی کرده ای؟

۲۰-۳۰  تا شایدم بیشتر، دقیق نمی‌دانم.

چگونه دستگیر شدی؟

یک دستگاه تلفن همراه در یکی از سایت‌های واسطه گر دیده بودم برای همین پس از اطلاع از حساب برخی از طعمه‌ها مبالغی را به حساب فروشنده موبایل واریز کردم. وقتی سر قرار رفتم تا گوشی تلفن همراه را تحویل بگیرم مأموران سر رسیدند و دستگیر شدم. بعد هم دوستم را دستگیر کردند.

فکر می‌کردید دستگیر نمی‌شوید؟

خیر – با خودم می‌گفتم پلیس نمی‌تواند ردمان را بزند. تازه تصمیم داشتیم از طریق طراحی پیامک‌های جعلی دیگر هم کارمان را جلو ببریم که نشد.

تاکی قرار است این بازی را ادامه بدهی؟

راستش پشیمانم و خسته شده ام. بار‌ها شده بود که می‌خواستم دست بکشم، اما موفق نمی‌شدم.

روایت آخر

طبق اعلام سرهنگ جهانشیری، رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی متهمان این پرونده تاکنون مرتکب سرقت از ۳۰ حساب بانکی متعلق به شهروندان مشهدی و ده‌ها حساب دیگر در سراسر کشور شده اند.
سرقت‌هایی که کمترین آن ۴ میلیون و بیشترین آن ۶۰ میلیون تومان بوده است. اگرچه طبق تحقیقات اولیه حدود نیم میلیارد پول از حساب مال باختگان این پرونده سریالی فیشینگ شده، اما طبق گفته رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی رقم نهایی این پرونده هنوز مشخص نیست و احتمال افزایش آن مطرح است.

۲ متهم ۲۱ ساله این ماجرا درنهایت با دستور قاضی پرونده و با قرار متناسب قضایی راهی زندان شدند و تحقیقات از آن‌ها همچنان ادامه دارد. در این میان، اما پول‌هایی هستند که به حساب صاحبانش بازنگشتند. سرمایه‌هایی که در پی یک سهل انگاری از کف شکات پرونده رفته اند و سوز شده اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->